Laatste Nieuws & Vacatures

Uit de gemeente Rheden

Pieter in gesprek met ijsclusief

Pieter in gesprek met ijsclusief

Het was bepaald geen fietsweer om richting Rheden te gaan, dus de auto maar gepakt.  Rond 10.00 uur had ik een afspraak met Marloe. Samen met haar in Rheden geboren man, maar luisterend naar de naam Gaetano Mammina van Siciliaanse afkomst, runnen zij sinds 2015 een ijssalon met de passende naam “IJsclusief”.

Maar met de naam “IJsclusief” doen  ze zichzelf eigenlijk een beetje te kort: Oh ja: ijs, alles zelf bereid, te kust en te keur in alle vormen, maten en smaken, prachtig opgemaakte ijstaarten voor alle gelegenheden. Ook in Corona maten: voor 4 personen, maar als u de 1 ½ mtr marge in acht neemt, tot zelfs 16 personen. En vergeet het heerlijke schepijs via de winkel niet.

Al met al de moeite waard om de fraaie website van IJsclusief.nl eens goed te bekijken en via een webshopbestelling uw familie met een heerlijk dessert als slotstuk van het kerstmaal te verrassen. Kijk dan ook nog even naar al die andere heerlijke Italiaanse lekkernijen, zoals de Cannoli’s Siciliana en overheerlijke Tiramisu. Smullen geblazen. Nu even naar de harde realiteit van dit jaar: Corona heeft natuurlijk ook op de gang van zaken bij IJsclusief  z’n impact gehad. Vanaf begin dit jaar tot op heden is de zaak meerdere keren dicht geweest, of net als nu: de verkoop via een geïmproviseerde balie bij de ingang. Deze situatie zal waarschijnlijk nog tot het einde van dit jaar zo blijven.

Na 1 januari  hielden Marloe en Gaetano altijd de zaak gesloten, omdat het dan in deze branche de stilste periode is, de z.g. komkommertijd is. (tempo di cetriole!!). Maar in januari en februari van 2021 gaan de handen stevig uit de mouwen, want  Marloe en Gaetano gaan zelf de zaak grondig verbouwen:  De werkruimte achter de verkoopbalie wordt deels opgeofferd om aanzienlijk meer (Coronaproof) zitplaatsen te creëren, zodat u veilig van een heerlijke lunch zult kunnen genieten.

Het geheel zal, gecombineerd met een ongetwijfeld nieuwe look. IJsclusief zal er vanaf begin maart 2021 weer “cool” uit gaan zien. Aan ambities en geloof in eigen kunnen geen gebrek. Samenvattend zie ik dat Marloe en Gaetano ondernemers in hart en nieren zijn, die met veel inzet en geloof in de toekomst in 2021 sterker uit de strijd zullen komen.  

Ik kan bijna niet wachten, u toch ook niet!  Dank aan Marloe en Gaetano, voor jullie tijd en  die heerlijke cappuccino.   

Veel succes
Pieter op Pad

 


Afdrukken   E-mailadres